Sömnlistan

Jag avskyr att vara trött, det känns som att kroppen fångar sig själv i ett fängelse! Än så länge är jag ganska pigg, grusig i ögonen när jag vaknar såklart, men skulle kunna springa ett maraton (nåja) på dagtid. Sen PANG efter 20:00 så blir jag sömnig, men bara om jag är hemma i lägenheten. Annars håller jag mig pigg hur länge som helst. Nåväl, en sömnlista passar bra tänker jag, såhär när mörkret kommer ifatt oss. Har lånat de små månarna i början av svaren från Elsa.

När brukar du gå och lägga dig?
☾ 22:15 kliver jag upp ur soffan, gör mig i ordning, och lägger mig i sängen.

När vaknar du?
☾ Om jag inte ställer klockan: 8:30, om jag ställer den: 07:00.

Är du morgonpigg?
☾ Jag vill så gärna skriva ja här, men jag är otroligt långsam i starten. Min hjärna vaknar nästan alltid inom en minut, men kroppen är seg. Främst handlar det om att jag inte kan öppna ögonen, är ljuskänslig och grusig. Ofta ligger jag och blundar och känner hur hjärnan bara längtar efter att kroppen skall komma igång.

Vad gör du i sängen innan du somnar?
☾ Läser bloggar, redigerar Instagrambilder, eller ser på någon serie med Johan.

Vad finns på ditt nattduksbord?
☾ Två böcker, en tub Idominsalva, 500 kronor, ett snäckskal och en vattenflaska.

Hur är din säng bäddad?
☾ Beigea linnesängkläder, samt 9 kuddar av olika hårdhet. Johan älskar att omge sig med kuddar. Jag nöjer mig med två: En platt hård, och en platt mjuk. Ibland en extra filt om Johan är frusen.

Vilken låt är allra bäst att somna till?
☾ Ingen. Jag somnar helst i total tystnad. Annars är bakgrundsmusiken i appen PAUSA min favvo.

Vad är ditt bästa sova gott-tips?
☾ Svalt sovrum, iskallt vatten, nybäddad säng, och nyduschad kropp.

Hur sover du egentligen?
☾ På mage, med ena benet böjd åt sidan. Men börjar bli svårt nu, för min rygg tar så hemskt mycket stryk. Försöker sova på sidan. På rygg går bara inte.

Vad har du på dig när du sover?
☾ Är så otroligt varm, så kan inte ha någonting alls på mig. Drömmer om fina nattskjortor och nattlinnen, men allt som oftast ligger jag där i bara mässingen, eller trosor.

Hur är din sovfrisyr?
☾ Utsläppt burr. Mitt hår är för kort för att sättas upp i nuläget.

 

Vad har du för säng?
☾ En 160-säng som är hög som ett hus.

Vad gör du mitt i natten?
☾ Vaknar nio gånger. Sover så otroligt lätt.

 

Hur gör du för att få ett mysigt sovrum?
☾ Jag vill helst att det skall vara så tomt som möjligt. Stilrent, inga pryttlar, och svala färger. Ett perfekt exempel är Erik Smedlunds nyinredda sovrum som ni kan se här.

Vad är det konstigaste stället du har sovit på?
☾ Jösses, jag vet inte. Jag har sovit inknycklad i soffhörn, på bryggor, i fåtöljer och utomhus, sov under ett köksbord en gång när våra sovplatser i Stockholm blivit norpade av en vän med sällskap. Det var ganska konstigt. Ingen madrass och bara en liten handduk som täcke. Tur att jag hade en pojkvän med mig på resan vars arm kunde agera kudde. Kanske inte så konstigt, men otroligt obekvämt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *